TRAINING sociale vaardigheden en weerbaarheid voor kinderen van 5-7 jaar


sociale vaardigheden en weerbaarheid

Wat als je kind niet goed weet hoe het met andere kinderen om moet gaan? Of als je kind last heeft van het gedrag van andere kinderen, maar er niets van durft te zeggen? Voor deze kinderen biedt Praktijk Frydag een training sociale vaardigheden en weerbaarheid. In deze training werkt je kind aan zijn sociale vaardigheden, het voor zichzelf opkomen en zijn mening geven en het vergroten van het zelfvertrouwen. Praktijk Frydag biedt zowel individuele begeleiding aan als trainingen in groepsverband.


Inhoud van de training


Praktijk Frydag biedt een groepstraining voor kinderen voor 5-7 jaar, waarbij zij gaan werken aan het ontwikkelen van hun sociale vaardigheden, het voor zichzelf opkomen en het vergroten van het zelfvertrouwen. De training vindt plaats in een groep van maximaal 6 kinderen.

De trainingen wordt gegeven door Cindy Ankoné, gediplomeerd Vaktherapeut. Bij alle trainingen wordt gebruik gemaakt van spel, creatieve middelen en oefenen door middel van rollenspel.

Tijdens de training:
* Gaan we op zoek naar wat jij goed kan
* Leer je om fijn samen te spelen/samen te werken
* Oefen je hoe je je kunt vragen of je mee mag spelen
* Leer je hoe je vrienden kunt maken
* Ga je aan de slag om nee te leren zeggen
* Leer je om te zeggen wat jij vindt
* Leer je om voor jezelf op te komen
* Oefen je om rekening te houden met anderen

Rol van de ouder(s)
Het is belangrijk dat ouders betrokken zijn bij de training. U kunt het kind stimuleren en fungeren als rolmodel tijdens de training, maar zeker ook daarna. U kunt daarmee het effect van de training positief beïnvloeden.

Kinderen krijgen opdrachten mee naar huis. Deze zijn altijd speels van aard. Op deze manier kunt u betrokken blijven bij de training en heeft u een makkelijke insteek om met uw kind te praten over de training. Mocht u tussendoor vragen hebben dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen.


Training 5-7 jaar


Werkwijze

  • 8 bijeenkomsten van 1 uur en 15 minuten
  • Kennismakingsgesprek
  • 2 x telefonische evaluatie
  • Map met werkbladen en opdrachten voor thuis
  • 375 euro, inclusief 21% BTW

Data en tijden
Deze training loopt al. Als u interesse heeft, neem gerust even contact op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.


SCHRIJF JE IN  

weerbaar