Hoogbegaafdheid
Je weet of je vermoedt dat je hoogbegaafd bent. Of dat je kind hoogbegaafd is. Er vallen misschien al wel wat puzzelstukjes op hun plek. Maar wat nu?
Waarschijnlijk loop je nog steeds vast in dezelfde dingen als voorheen. Bij hoogbegaafdheid denken mensen altijd dingen als: 'Oh die leert dan heel makkelijk', of: 'Die is super slim'. Maar veel hoogbegaafden ondervinden ook de nodige problemen. En niet alle hoogbegaafden leren zo makkelijk. Bij Praktijk Frydag gaan we samen aan de slag om te onderzoeken wat hoogbegaafdheid voor jou (of je kind) inhoudt. We gaan daar niet alleen maar over praten, maar we gaan ook aan de slag met het luisteren naar je gevoelens en behoeftes, in relatie tot je hoogbegaafdheid.
wat betekent hoogbegaafd zijn voor jou?
Vaak is er bij hoogbegaafdheid vooral veel aandacht voor de hoge intelligentie. Bij Praktijk Frydag besteden we uiteraard aandacht aan de manier van denken, maar ook aan het hoogbegaafd ‘ZIJN’.
Hoogbegaafden hebben naast hun hoge intelligentie vaak ook een heel sterk ontwikkeld creatief denkvermogen. In het schoolsysteem is hier meestal niet veel ruimte voor en vaak als volwassene in je werk ook niet. Dus drukken we dit stuk vaak weg. Terwijl hierin juist talenten, ideeën, motivatie en passie in verborgen liggen. Bij Praktijk Frydag gaan we juist met dit creatief denken aan de slag, zodat je je hierin echt kunt ontplooien.
Hoogbegaafden denken niet alleen anders, maar voelen ook anders. Ze kunnen last hebben van perfectionisme (leggen de lat heel hoog, of gaan de uitdaging juist uit de weg). Ook kunnen ze erg gevoelig zijn, op verschillende vlakken. Ze kunnen goed kritisch denken en soms ook pijnlijk eerlijk zijn. En ze hebben een sterk rechtvaardigheidsgevoel.
Dat je hoogbegaafd bent wil nog niet zeggen dat dingen makkelijk of vanzelf gaan, zoals je wellicht al wel ontdekt hebt. Soms is het tegenovergestelde juist het geval. Bij Praktijk Frydag gaan we samen kijken naar je sterke kanten, je talenten en wat mag nog ontwikkeld worden. Op een creatieve manier, laagdrempelige manier.
traject
EERSTE AFSPRAAK
Tijdens de eerste afspraak spreken we samen uitgebreid door waar u of uw kind tegenaan loopt. Bij kinderen is dit gesprek alleen met de ouder(s). Samen proberen we te bepalen wat een haalbaar doel is. Kinderen vanaf 12 jaar mogen aansluiten bij het gesprek.
Afspraken
De afspraken duren 45 minuten.
ouderbegeleiding
Bij kinderen spreken we samen af hoeveel ouderbegeleiding er wordt ingezet. Dit is afhankelijk van de problematiek. Tijdens de afspraken van de ouderbegeleiding wordt u ook op de hoogte gebracht van de voortgang van uw kind. Als u tussendoor vragen heeft kunt u ook gerust contact opnemen.
kosten & vergoedingen
Intakegesprek: gratis
Kosten vaktherapie: € 90,--
Bovenstaande tarieven zijn vrijgesteld van Btw.
Voor vaktherapie is een gedeeltelijke vergoeding mogelijk, vanuit uw aanvullende verzekering. De meeste zorgverzekeraars hebben vaktherapie opgenomen in het aanvullende pakket. Vergoeding valt onder alternatieve / complementaire geneeswijzen. Bij vergoeding vanuit het aanvullende pakket geldt geen eigen risico. Ook kunt u bij Praktijk Frydag terecht zonder verwijzing.
Voor meer informatie over vergoeding van vaktherapie kunt u kijken op zorgwijzer. Praktijk Frydag is een erkende zorgaanbieder (dit is vereist bij sommige zorgverzekeraars). U bent zelf verantwoordelijk om te kijken of vaktherapie door uw zorgverzekering vergoed wordt en ook voor het indienen van de nota's.
Neem contact op met Praktijk Frydag voor meer informatie of voor het maken van een eerste afspraak:
CONTACT
Wilt u aanmelden voor vaktherapie, ouderbegeleiding of een opvoedopstelling? Klik dan op onderstaande knop om direct een afspraak te maken. Komen de beschikbare dagen/tijden niet uit? Neem dan even contact op, dan zoeken we een andere mogelijkheid.
Praktijk Frydag
Lorskensstraat 1d te Schaijk
Telefoon : 06 82 00 01 85